Webdesign Breda: Alles wat je moet weten

Webdesign Breda

In de digitale wereld is het essentieel voor het succes van elk merk om de curve voor te blijven. De manier waarop we met gebruikers omgaan is de afgelopen jaren drastisch veranderd; van het bekijken van statische websites tot het in de gaten houden van bedrijven via social media en utility apps, dus het is logisch dat bedrijven hun strategie hierop afstemmen om klanten op een directere, toegankelijkere manier te bereiken. Breda, de op drie na grootste stad van Nederland, wordt ook wel 'Kruispunt van Cultuur' genoemd vanwege haar rijke historische achtergrond en diverse cultuur. Ook zitten verschillende webdesign bureaus.

 

Wat is responsive web design?

Als je dit leest, heb je misschien al gehoord van responsive web design. Maar voor degenen die niet weten wat het is, responsive web design is de praktijk van het creëren van een website aan te passen aan verschillende schermformaten, zoals mobiel of desktop. Het werd gecreëerd om een probleem op te lossen: mensen gebruikten hun computers steeds minder en mobiele apparaten steeds meer, dus werden websites ontworpen voor het kleinere scherm en zagen ze er niet goed uit op een computerscherm. Omdat de meeste mensen het internet opgaan vanaf hun telefoon of tablet, beginnen veel bedrijven websites te maken die ook op de kleinere schermen passen. Dit wordt responsive web design genoemd. In principe zorgt responsive web design ervoor dat websites op elk apparaat passen, zodat u niet naar een aparte website hoeft te gaan alleen maar omdat u een telefoon gebruikt. Het maakt het ook mogelijk voor de websites die kleinere schermen kunnen gemakkelijker te navigeren dan die met veel informatie op een computerscherm. Het kan gemakkelijker zijn om al die informatie op een kleiner scherm te passen.

 

Waarom is responsive web design belangrijk?

In het verleden gebruikten mensen een desktopcomputer om het internet op te gaan en websites te bezoeken. Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen op internet en bezoeken ze websites vanaf hun smartphone of tablet. Elk jaar dat voorbijgaat, komt er nieuwe technologie bij en het is bijna zeker dat het grootste deel van het webverkeer tegen het einde van dit decennium van mobiele apparaten zal komen. Daarom is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat al uw marketinginspanningen mobielvriendelijk zijn. De waarheid is dat mensen eenvoud waarderen. Ze willen websites die gemakkelijk te navigeren zijn, snel laden, en esthetisch aantrekkelijk zijn. Als uw website niet mobielvriendelijk is, loopt u het risico een groot deel van uw doelgroep te verliezen als gevolg van een slechte gebruikerservaring.

 

Responsive Web Design voor SEO

Zoals eerder vermeld, is responsive web design een geweldige manier om uw zichtbaarheid in zoekmachines (of SEO) te vergroten. Wanneer uw website responsive gestructureerd is, is het makkelijker voor zoekmachines om uw inhoud te crawlen en te indexeren. Dit betekent dat uw website bovenaan meer resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) te zien zal zijn. Een goed gestructureerde, responsieve website is ook een goede bron voor u om backlinks en citaties te genereren. Dit zijn belangrijke metrieken voor het bepalen van uw zoekmachine ranking. Met andere woorden, een goed ontworpen, responsieve website geeft u een voorsprong op de markt, waardoor u meer kans hebt om te verkopen en nieuwe klanten binnen te halen.